Tlf.: 45 86 00 01
Vi taler Dansk We speak English Wir sprechen Deutsch Biz Türkçe konuşmayı

Testamente/arv

De almindelige arveregler.
 
Har du ikke oprettet testamente, bestemmer arveloven, hvordan der arves. Ifølge loven arver Ægtefælle og børn først. Er børnene døde, går arven videre til børnebørnene. Er der ingen børn, men kun forældre, går arven til dem.

Hustruen arver halvdelen, hvis der er tvangsarvinger. Børns tvangsarv er ¼ af arven efter afdøde.

1. arveklasse: Ægtefælle og børn
Børnebørn træder i afdøde børns sted. Oldebørn træder i afdøde børnebørns sted. Er der ingen arvinger i 1. arveklasse, går man videre til 2. arveklasse.

2. arveklasse: Forældre, søskende og nevøer/niecer
Forældre arver hver halvdelen. Er én eller begge forældre døde, arver forældrenes øvrige børn, hvad enten de er afdødes søskende eller halvsøskende. Er afdødes søskende også døde, arver deres børn, det vil sige afdødes nevøer og niecer. Hvis der heller ikke er nogen arvinger i 2. arveklasse, går man videre til 3. arveklasse.

3. arveklasse: Bedsteforældre, far- og morbrødre, fastre og mostre
Er bedsteforældrene døde, arver deres børn, det vil sige afdødes far- og morbrødre, fastre og mostre. 

Her stopper arverækken. Børn af far- og morbrødre, fastre og mostre, altså afdødes fætre og kusiner, arver ikke efter loven. Er der heller ingen arvinger i 3. arveklasse, går arven derfor i statskassen.

Den eneste måde at undgå dette på er altså at oprette et testamente, hvor der står, hvem der skal arve.

Testamente

Hvem skal arve dig? Vil du sikre dine nærmeste?

Hvis du selv vil have indflydelse på, hvem der skal arve dig og hvordan arven skal fordeles mellem dine arvinger, bør du lave et testamente. AB advokater har meget stor erfaring i at lave testamenter og vi hjælper dig gerne med at lave et testamente, der passer lige netop til dig og dine familieforhold.

Samlevende arver ikke hinanden automatisk, uanset hvor mange år de har boet sammen og uanset om de har fællesbørn. Hvis ugifte samlevende ønsker at arve hinanden, er det derfor meget vigtigt, at vi hjælper med at lave et testamente.

Ægtefæller arver hinanden automatisk efter Arveloven og ægtefæller skal ikke betale boafgift – også kaldet arveafgift – når de arver hinanden. Hvis ingen af ægtefællerne har børn, arver ægtefællen det hele, som den først afdøde efterlader sig. Har begge eller en af ægtefællerne børn, arver børnene automatisk sin forælder, men denne arv kan begrænses til tvangsarven. Kontakt AB advokater for at høre mere om tvangsarv og hvordan du kan sikre dine nærmeste ved din død.

Det kan ved testamente bestemmes, at arvingernes, herunder at børnenes arv skal være særeje.
Har du børn under 18 år, kan det være vigtigt at få lavet et børnetestamente, hvis du vil sikre dig, hvem dine børn skal bo hos, hvis du dør medens de er umyndige. 

Vi kan også rådgive dig om, hvorvidt længstlevende kan og bør sidde i uskiftet bo.
Da testamentet alene tager stilling til forholdene ved dødsfald, kan det være relevant også ved udarbejdelsen af testamentet at få udarbejdet en såkaldt generalfuldmagt, hvor du giver fuldmagt til din nærtstående (f.eks. din samlever, ægtefælle eller barn) til at handle på dine vegne ved f.eks. sygdom, Demens eller Alzheimers..

Mange vælger at supplere et testamente med en ægtepagt. Vi giver samlerabat ved oprettelse af både ægtepagt og testamente. 

Ønsker du / I at vide mere om jeres muligheder i et testamente og få rådgivning omkring, hvorvidt lige netop din / jeres familie har brug for et testamente, så kontakt os for mere information.

Har du lige mistet en af dine nærmeste? Har du brug for hjælp til opgørelsen af dødsboet? 

Selvom døden er en uundgåelig del af livet, er det ikke nemt at se i øjnene, at man en dag ikke længere er her. Det kan også være rigtig svært at tage stilling til, hvordan dit dødsbo skal fordeles blandt dine nærmeste. Vi påtager os sædvanlig dødsbobehandling og foretager alle ekspeditioner fra start til slut. 

Der er følgende måder at skrifte på:

  • Boudlæg 
  • Ægtefælleudlæg 
  • Uskiftet bo 
  • Privat skifte 
  • Forenklet privatskifte 
  • Bobestyrerbehandling 

Vi hjælper i øvrigt med rådgivning omkring arvemæssige konsekvenser i fremtiden, pensioner og forsikringer samt salg af aktiver mv. Sidstnævnte er en af de ting, som kan have økonomiske konsekvenser, hvis det ikke sker på det rigtige tidspunkt og på den rigtige måde.

 
 

AB advokater ApS er medlem af:

AB advokater ApS

Birkerød Kongevej 98A
3460 Birkerød

Tlf.: +45 45 86 00 01
info@abadvokater.dk

CVR nr.: 28504837